Ülke Adı ile Arama

Ülke Bu Ülkeye Girişteki Kurallar Nelerdir? Bu Ülkeden Türkiye'ye Gelişte Kurallar Nelerdir? Türk Vatandaşları ilgili Ülkeye Seyahat Edebiliyor Mu? Kaynak
ABD ABD vatandaşları dışındaki yolcuların COVID aşılarını tamamlamış olmaları koşulu aranmaktadır. Aşılarını tamamlamış olan yolcuların uçuştan en fazla 3 gün önce yapılmış negatif COVID-19 test sonucunu ibraz etmesi istenmektedir. Aşı yaptırmamış yolcuların ise uçuştan 1 gün önce yapılmış negatif PCR testini ibraz etmesi zorunludur. 2 yaşından küçükler testten muaftır. Daha önce virüse yakalanmış olan kişilerin ise uçuştan önceki 90 gün içinde COVID-19'dan iyileştiklerine dair belgeler sunmaları gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Afganistan 14.10.2021 tarihi itibari ile girişler durdurulmuştur. 8 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 96 saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonucu ibrazı gerekmektedir. Afganistan'dan gelen 6 yaş ve üstü yolcular ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan Türkiye'ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu yolculardan Türkiye'de ikamet ve çalışma izni olanlar ikametlerinde, ikamet ve çalışma izni olmayanlar karantina otellerinde 10 gün süreyle karantinaya alınacaktır. Karantinanın 7. gününün sonunda yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina tedbiri sonlandırılacaktır. Karantinaya alınacak yolcuların Türkiye'ye gelmeden önce otel ücretlerini ödemiş olmaları gerekmektedir. Valiliklerce belirlenen otellerde karantina süreleri boyunca kalmak üzere gerekli ödemeleri yaptıklarını belgelemeyen yolcuların uçağa kabul işlemi hava yolu işletmeleri tarafından yapılmayacaktır. Karantina otellerine ilişkin bilgiler http://web.shgm.gov.tr/tr/covid-19-tedbirler/6599-izolasyon-otelleri adresinden erişilebilmektedir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. IATA World Travel Centre
Almanya 17 Ağustos Salı itibariyle Türkiye yüksek risk bölgesine alınmıştır. 10 gün izolasyon koşulu getirilmiştir. Karantina gerekliliği, yüksek riskli bölgelerden gelenler için, Federal Almanya Cumhuriyeti'nin giriş portalı (www.einreiseanmeldung.de) aracılığıyla tam aşı, enfeksiyondan iyileşme veya negatif bir test sonucu kanıtı sunulana kadar geçerlidir. Karantina süresi, girişten en geç beş gün sonra yapılan negatif bir test temelinde sona erdirilebilir. Aşılanmış veya bir enfeksiyondan kurtulmuş ve yüksek riskli bir bölgeden gelen kişiler için zorunlu karantina, aşı kanıtı veya iyileşme kanıtı sunduktan hemen sonra sona erer. On iki yaşın altındaki çocuklar için karantina 10 gün yerine 5 gün sonra otomatik olarak sona erer. 12 yaş ve üstü kişilerin ülkeye girişten önceki 48 saat içinde yapılmış antijen testi ya da 72 saat içinde yaptırılmış negatif PCR, RT-LAMP, TMA test sonuçlarından herhangi birini veya en az 14 gün önce Paul-Ehrlich-Institut web sayfasında belirtilen aşılardan tam olarak aşılandıklarına ya da en az 6 ay önce Covid'den iyileştiklerine ve ilk doz aşıyı yaptırdıklarına dair kanıt belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. (bknz. https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/coronavirus#content_0) Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Andora Ülkeye girişte üç gece veya daha fazla kalacak 6 yaş üzeri turistlerin, son 72 saat içinde alınmış negatif sonuçlu PCR veya TMA testi sunması zorunlu hale getirilmiştir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Angola Uçuştan önceki 72 saat içerisinde yapılmış negatif RT-PCR test sonucu ibrazı ve seyahat kayıt formu (FRV) doldurulması istenmektedir. Girişte test yapılmakta, tam olarak aşılanmayan kişiler için 7 gün karantina uygulanmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Arjantin 6 yaş ve üstü kişilerin ülkeye girişten önceki 72 saat içinde yaptırılmış negatif PCR test sonucu ibrazı gerekmektedir. Ülkeye girişte masraflarını kişilerden karşılanmak üzere COVID-19 antijen testi ve 7 gün karantina uygulanmaktadır. Ülkeye girişten en az 14 gün önce tam olarak aşılananlar karantinadan muaftır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Arnavutluk Ülkeye girişte 6 yaş ve üstü kişilerin ülkeye girişten önceki 48 saat içinde yapılmış antijen testi ya da 72 saat içinde yaptırılmış negatif PCR test sonuçlarından herhangi birini veya en az 2 hafta önce tam olarak aşılandıklarına ya da en fazla 6 ay önce Covid'den iyileştiklerine dair kanıt belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Avustralya Seyahatten 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucu ibrazı zorunludur. Seyahat öncesinde www.health.aero/au/ adresinde yer alan Avustralya Seyahat Beyanının (ATD) doldurulması gerekmektedir. Varışta 14 gün karantina şartı bulunmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Avusturya Ülkeye girişten önceki 48 saat içinde yaptırılmış negatif COVİD-19 antijen test sonucu, 72 saat içinde yaptırılmış negatif PCR, LAMP veya TMA test sonucu, girişten sonraki 24 saat içinde yaptırılmış negatif test sonucu, resmi makamlarca belirtilen aşılarla aşılandıklarına dair kanıt sertifika ya da hastalıktan iyileştiklerine dair sertifikadan herhangi birini ibraz etmeleri gerekmektedir. Tam olarak aşılandığını belgeleyemeyenler için 10 gün karantina uygulanabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Azerbaycan 1 yaş ve üstü kişilerden uçuştan önceki 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu ibrazı istenmektedir. 18 yaş üstü Türk vatandaşlarından tam olarak aşılandığını gösterir Covid-19 aşı sertifikası ya da Covid-19’dan iyileştiğini gösteren sertifika istenmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Bahreyn 6 yaş ve üstü kişilerden; ülkeye girişten en az 14 gün önce tam olarak aşılananlar ya da iyileştiğine dair sertifika sunanlar hariç, masrafları kişiye ait olmak üzere PCR testi yaptırmak ve sonucu çıkana kadar karantinada kalmak gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Bangladeş 10 yaş ve üstü kişilerden ülkeye uçuştan önceki 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu ibrazı istenmektedir. Tıbbi tarama ve karantina uygulanabilmektedir. Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Yine Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan;
1 - Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyenler (tam aşılı) ülkemize girişte karantina uygulamasından muaf tutulacaklardır.
2 - Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenler ise;
- İkametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınacak,
- Karantina sürecinin 10. gününde PCR testine tabi tutulacak, 10. gün yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina sonlandırılacak,
- 10. günde PCR testi yaptırmayanlar 14 gün süreyle karantinada tutulacak, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan güncel pandemi rehberleri doğrultusunda hareket edilecektir.
3 ­ Belirtilen ülkelerden ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapmak kaydıyla ülkemize giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençler ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edileceklerdir. Bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak olup, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
Yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümleri saklıdır.
IATA World Travel Centre
Belarus Ülkeye girişten önceki 1 ay ile 12 ay arasında tam olarak aşılanmayan kişilerden, girişten önceki en fazla 4 gün içinde yapılmış negatif PCR testi sonucu ibrazı istenmektedir. Ülkeye girişten önceki 1 ay ile 12 ay arasında tam olarak aşılanmayan kişilere 7 gün karantina uygulanmaktadır. Covid-19 masraflarını içeren sağlık sigortası gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Belçika Belçika elçilik veya konsolosluklarından seyahat sertifikası alınması ve 12 yaş ve üstü kişilerden uçuştan önceki 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucu veya kabul edlen AstraZeneca, Covishield, Janssen, Moderna ya da Pfizer-BioNTech aşılarından tam olarak aşılandıklarına ya da en az 6 ay önce Covid'den iyileştiklerinedair kanıt belgeyi ibrazı istenmektedir.Tıbbi tarama, test ve karantina uygulanabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Benin Ülkeye girişte ücret karşılığı zorunlu PCR testi yapılmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Birleşik Arap Emirlikleri 12 yaş ve üstü kişilerden uçuştan önceki 72 saat içinde yapılmış negatif PCR ya da RT-PCR test sonucu ibrazı istenmektedir. Girişte PCR testi yapılmaktadır. AstraZeneca (Vaxvezira, SK Bioscience), Covishield, Janssen, Moderna (Spikevax), Sinopharm, Sinovac ve Sputnik V ya da Pfizer-BioNTech (Comirnaty) aşılarından tam olarak aşılananlar haricine karantina uygulanmaktadır. Dubai (DXB) varışları için tıbbi görüntüleme ve uçuş öncesi DXB Smart App uygulaması aracılığı ile kayıt gerekmektedir. Dubai (DXB) ve Sharjah (SHJ) yolcularından sağlık sigortası istenmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Birleşik Krallık 22 Eylül itibariyle Türkiye kırmızı listeden çıkarılmış ve otelde karantina zorunluluğu kaldırılmıştır. 11 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 72 saat önce yapılmış negatif COVID-19 antijen, LAMP, nükleik asit veya PCR test sonucu ibrazı gerekmektedir. AstraZeneca (Covishield, Vaxvezira), Janssen, Moderna ya da Pfizer-BioNTech (Comirnaty) aşılarından tam olarak aşılananlar testten muaftır. 2. ve 8. günlerde masrafları kişi tarafından karşılanmak üzere Covid-19 testi yapılmaktadır. Evde karantina süresi 10 gündür. Birleşik Krallık'ta ya da aşı programlarını onayladığı ülkelerde Birleşik Krallık'ın kabul ettiği aşılarla aşılananlar karantinadan muaftır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Bosna-Hersek Ülkeye girişten önceki 48 saat içinde yaptırılmış negatif COVİD-19 antijen veya PCR test sonucu ya da girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya hastalığı son 14 gün ile 6 ay içinde geçirdiğine dair kanıt sertifikadan herhangi birinin ibrazı gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Botsvana 5 yaş ve üstü kişilerden ülkeye girişten önceki 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu ibrazı istenmektedir. Tıbbi tarama ve karantina uygulanabilmektedir. Ülkeye girişte masrafları kişi tarafından karşılanmak üzere PCR testi istenebilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Brezilya 2 yaş ve üstü kişilerden uçuştan önceki 24 saat içinde yaptırılmış negatif COVİD-19 antijen ya da 72 saat içinde yapılmış negatif RT-PCR test sonucu ibrazı istenmektedir. Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Yine Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan;
1 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyenler (tam aşılı) ülkemize girişte karantina uygulamasından muaf tutulacaklardır.
2 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenler ise;
- İkametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınacak,
- Karantina sürecinin 10. gününde PCR testine tabi tutulacak, 10. gün yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina sonlandırılacak,
- 10. günde PCR testi yaptırmayanlar 14 gün süreyle karantinada tutulacak, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan güncel pandemi rehberleri doğrultusunda hareket edilecektir.
3 ­ Belirtilen ülkelerden ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapmak kaydıyla ülkemize giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençler ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edileceklerdir. Bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak olup, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
Yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümleri saklıdır.
IATA World Travel Centre
Brunei Darusselam Brunei Hükümeti tarafından giriş seyahat izni almış kişiler; aydrıldıkları ülkede en az 14 gün kalmaları, ülkeye girişten önceki 72 saat içinde yapılmış negatif RT-PCR test sonucu ibraz etmeleri, onaylı otel rezervasyonu bulunması ve BruHealth uygulamasının mobil cihazına yüklemesi şartıyla giriş yapılabilmektedir. Ülkeye girişten sonra 1. veya 5. günde, masrafları kişi tarafından karşılanmak üzere RT-PCR test yapılmakta ve karantina uygulanabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Bulgaristan Aşağıdaki belgelerle giriş yapılabilir:
Varıştan en fazla 72 saat önce yapılmış, Latin karakterleriyle yazılmış negatif bir COVID-19 PCR testi; veya Latince karakterlerle yazılmış, varıştan en fazla 48 saat önce yapılmış bir negatif COVID-19 hızlı antijen testi; veya Varıştan en az 11 gün ve en fazla 180 gün önce alınan pozitif bir COVID-19 PCR veya hızlı antijen testi; veya Aşının varıştan en az 14 gün önce yapıldığını belirten bir COVID-19 aşı sertifikası. Kabul edilen aşılar: AstraZeneca (Vaxvezira), Janssen, Moderna (Spikevax) ya da Pfizer-BioNTech (Comirnaty), Sinopharm, Sinovac ve Sputnik V
Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Burkina Faso Ülkeye girmeden en fazla 5 gün önce alınmış PCR Test sonucu ibrazı zorunludur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Burundi Yurtdışından gelen tüm yolculardan ülkeye girişte en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu test talep edilmekte, ancak Bujumbura havalimanında tekrar teste tabi tutulmaktadırlar. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Butan Butan'a giriş yapacak tüm yabancıların yola çıkmadan en fazla 72 saat önce alacakları Covid-19 negatif test sonuç belgesini varışta ibraz etmeleri ve online sağlık bildirim formu doldurmaları istenmektedir. Ülkeye giren herkes 21 günlük zorunlu kurumsal karantinaya tabi tutulmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Cabo Verde Ülkeye girişte son 72 saatte yapılmış antijen ya da PCR testi sonucu veya aşı sertifikası ibrazı istenmektedir. Aşı sertifikası şunları içermelidir: Ülkeye girişten en az 28 gün önce olunmuş Janssen aşısı veya ülkeye girişten en az 14 gün önce olunmuş AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sinovac, Sinopharm, Sputnik V'nin ikinci dozu veya, ülkeye girişten en az 14 en fazla 90 gün önce düzenlenmiş ve COVID-19 geçirilmiş olduğunu belgeleyen bir sertifika. Bu kriterler 12 yaşından küçük yolcuları kapsamamaktadır. Yolcular sağlık taramasına tabi tutulabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Cezayir Ülkemizden giriş yapılabilmektedir. Varıştan en fazla 36 saat önce alınmış Arapca, Fransızca veya İngilizce dillerinde olan negatif PCR testi sonucu istenmektedir. Aktarmalı uçuşla ülkeye gelen yolculardan varıştan en fazla 72 saat önce alınmış Arapca, Fransızca veya İngilizce dillerinde olan negatif PCR testi sonucu istenmektedir. Bu kriterler 12 yaşından küçük yolcuları kapsamamaktadır. Yolcular varışta antijen testine tabidir. Yolcular varıştan önce şu formu doldurmalıdır: https://c.ekstatic.net/ecl/documents/travel-requirements/algeria-medical-form.pdf Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Cibuti Son 21 gün içerisinde Brezilya'da bulunmuş yolcuların girişlerine izin verilmemektedir. Seyahat edecek 12 yaş üstü kişilerden ilk kalkıştan en fazla 72 saat ve varıştan en fazla 120 saat öncesine ait İngilizce veya Fransızca negatif PCR test sonucu talep edilmektedir. Yolcular sağlık taramasına ve karantina uygulamasına tabi tuutlabilir. Bu durumda masraflar yolcu tarafındna karşılanır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Çad Ülkeye girişte en fazla 72 saat önce yapılmış negatif PCR testi veya Çad'da düzenlenmiş aşı sertifikası ibraz edilmesi beklenmektedir.Yolcular varışta antijen ve PCR testine tabi olup masrafları kendileri karşılayacaktır. Yolcular sağlık taraması ve 7 gün karantina uygulamasına tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Çekya Diplomatik pasaport sahipleri hariç ülkeye girişte 12 yaşından büyük tüm yolcuların "Passanger Locator Form" doldurulması gerekmektedir. Uçuştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif PCR gerekmektedir. Bu kural varıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren COVID-19 aşı sertifikası veya yolculuktan en erken 11 gün en geç 180 gün önce alınmış olan COVID-19 İyileşme Sertifikası olan yolculara uygulanmaz. Ülkemizin aşı sertifikası da kabul edilmektedir. Kabul edilen aşılar: Astra Zeneca, Covishield, Jannsen, Moderna ve Pfizer Biontech. Yolcular varışta PCR testi ve karantinaya tabi tutulabilir. Detaylar https://koronavirus.mzcr.cz/vzory-narodnich-certifikatu/ web sitesinden bulunabilir. Yolcular ülkeye girişte Covid-19 testine tabi olabilir.

Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Çin 3 Kasım 2020 tarihi sonrasında alınan vize, diplomatik pasaport veya daimi oturma izni ile ülkeye giriş yapılabilmektedir. Ülkeye ekonomik, icari, bilimsel veya teknoloik etkinlikler için gelenler de ülkeye giriş yapabilmektedir. APEC Travel Business Kartı ve geçici/saatlik vizeler ile ülkeye giriş askıya alınmıştır. Yolcular girişte sağlık taraması ve 14 günlük karantinaya tabidir. Yolcular kalkıştan önce şu formu doldurmakla mükelleftir: http://health.customsapp.com/ Yolcular şu siteden edinilecek yeşil koda sahip olmalıdır: https://hrhk.cs.mfa.gov.cn/H5/ Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Danimarka Yolcular ülkeye girişte COVID-19 testine tabidir. Bu kural ülkeye girişten en az 2 hafta ve en fazla 12 ay önce pozitif PCR test sonucu ibraz edenlere, 16 yaşından küçüklere ve Faroe Adalarına seyahat edeceklere uygulanmaz. Yine seyahatten en az 2 hafta ve en fazla 12 ay önce tam olarak aşılanmış olunduğunu gösteren aşı sertifikası ile Covid testi olmaksızın giriş yapılabilir. Kabul edilen aşılar AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen, Moderna ve Pfizer-BioNTech'tir. Grönland'a gidecek 2 yaşından büyük tüm yolcular şu formu doldurmalı: https://sumut2020.gl/Instructions/EditInstructions ve negatif PCR testi ibraz etmeli, ayrıca aşılanmış olmalıdır. Dijital COVID sertifikası ibraz edemeyen yolcular 10 günlük karantinaya tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Ekvator Kalkıştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 antijen veya Rt-PCR testi ibraz edilmelidir. Veya kalkıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren aşı sertifikası ibraz edilmelidir. Yolcular ülkeye girişte antijen testine, medikal taramaya veya karantinaya tabi tutulabilir. Ayrıca Form doldurulması gerekmektedir: https://www.cancilleria.gob.ec/wp content/uploads/2020/06/formulario_de_salud_del_viajero_revisado.pdf.pdf_1-1.pdf Brezilya veya Hindistan'dan gelen yolcular karantinaya tabi tutulabilir.


Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Ekvator Ginesi Yolcular ülkeye girişte aşı sertifikası ve en fazla 48 saat önce yapılmış PCR testi negatif sonucu ibrazı gereklidir. 5 günlük karantina uygulanmaktadır.

Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
El Salvador Ülkeye girişte son 72 saat içinde yaptırılmış COVID-19 testi (PCR/LAMP/NAAT) sonucu veya aşı sertifikası ibrazı istenmektedir. Bu kriterler 2 yaşından küçük veya diplomatik pasaport sahibi yolculara uygulanmaz. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Endonezya Oturma izni bulunan, diplomatik/hizmet pasaport/APEC İş Seyahat Kartı sahibi, TCA Anlaşması çerçevesinde yolculuk yapan, ve aldıkları e-vize LN ile biten yolcuların ülkeye girişine izin verilmektedir.Transit geçişe izin verilmemektedir. Yolcular ülkeye Jakarta veya Manado'dan girmelidir. Ülkeye girişte son 72 saat içinde yaptırılmış İngilizce PCR testi sonucu ibrazı istenmektedir. Yolcuların son 14 günde en az bir doz aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası ibraz etmesi gerekmektedir. Yolcular girişte PCR testine 5 günlük karanrtinaya tabidir. Ülkeye gelmeden e-HAC kartı edinilmeli ve gerekli bilgiler doldurulmalıdır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Eritre 6 yaşından küçük yolcular hariç tüm yolcular varıştan en fazla 48 saat önce verilmiş negatif bir COVID-19 PCR test sonucuna sahip olmalıdır. Yolcular, varışta masrafları kendilerine ait olmak üzere COVID-19 hızlı antijen testine tabi tutulmaktadır. Yolcular 5 gün karantinaya alınabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Estonya Ülkeye girişten en az 14 gün önce tam olarak aşılanmış olduğunu gösteren aşı sertifikası veya yolculuktan en erken 11 gün en geç 180 gün önce alınmış olan COVID-19 İyileşme Sertifikası gerekmektedir. Ülkeye varıştan en geç 3 gün öncesinde form doldurulması gereklidir. https://iseteenindus.terviseamet.ee/ Yolcular varışta PCR testine tabidir. Aşı veya hastalığı geçirme sertifikası bulunmayan yolcular 10 gün kişisel izolasyona tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Etiyopya 12 yaşından küçük ve diplomatik veya hizmet pasasportlu yolcular hariç ülkeye girişten en fazla 120 saat önce yapılmış olan negatif RT-PCR test sonucunun ibraz edilmesi gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Fas Ülkeye girişte en fazla 48 saat önce alınmış Arapça, Fransızca veya İngilizce negatif PCR testi ve en az 2 hafta önce tam olarak aşılandığını gösteren aşı sertifikası ibraz edilmesi, ayrıca Form doldurulması gerekmektedir: https://www.onda.ma/ 11 yaşından küçük yolcular için bu kriterler uygulanmaz Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Fildişi Sahilleri 12 yaşından büyük yolcular için en fazla 3 gün içerisinde yapılmış negatif PCR testi sonucu ve Sağlık Deklarasyon Formu ibraz edilmesi gerekmektedir (https://deplacement-aerien.gouv.ci/) Yolcular tıbbi taramaya tabi tutulabilir. Senegal ve Tunus'tan gelenler havalimanında COVID-19 testine tabi tutulur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Filipinler Son 14 günde tam aşılandığını gösteren aşı sertifikası ibraz eden yolcular, diplomatik pasaport ve 9(E) vize sahipleri ülkeye girebilmektedir. Ülkeye girişte diplomatik pasaport ve 9(E) vize sahipleri için zorunlu karantina uygulaması mevcuttur. Clark Field veya Manila'ya yolculuk yapanlar şu formu doldurmalıdır: https://www.onehealthpass.com.ph/e-HDC/One-Registration-Platform/ Cebu'ya yolculuk yapacak yolcular şu formu doldurmalıdır: https://mactancebuairport.com/covid-19-registration Yabancı yolcular şu listede yer alan otellerden birinden aşı sertifilaları varsa en az 6, yoksa en az 8 günlük rezervasyon yaptırmış olmalıdır: https://quarantine.doh.gov.ph/quarantine-facilities/ Yolcular karantinaya tabi tutulabilir. Yolcular uçağa binişten önce şu formu doldurmalıdır: https://c19.redcross.org.ph/arriving-passengers. Yolcular TRAZE isimli akıllı telefon uygulamasına sahip olmalıdır.
Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Filistin Tel Aviv havalimanını kullananlar bakımından İsrail kuralları geçerlidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Finlandiya 21 Kasım 2021 tarihine kadar ülkemizden girişler mümkün değildir. Yolcular, Finlandiya'ya varıştan önceki son 72 saatte alınmış PCR veya Antigen test sonucu (İngilizce) veya COVID-19 İyileşme Sertifikası yoksa, gelişte PCR testine ve kişisel karantinaya tabi tutulacaktır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Fransa Yolcular ülkeye girişte aşı sertifikası ibraz etmek zorundadır. Türkiye'den gelenler kırmızı listededir ve aşı sertifikası ibraz etmeyenler uçağa binişten en geç 48 saat öncesinde alınmış negatif COVD-19 veya antijen testi ibraz etmek zorundadır. Bu zorunluluk aşı sertifikası bulunan ve 12 yaşından küçük yolculara uygulanmaz. Tüm yolcular şurada bulunan formu doldurmak zorundadır: https://tinyurl.com/104zuyhq Turuncu ve Kırmızı ülkelerden gelen yolcular ayrıca Travel Certificate formu da doldurmalıdır. Yolcular varışta PCR testine tabi tutulabilir. Aşı sertifikası olmayan yolcular 10 günlük karantinaya tabi tutulabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Gabon 6 yaşından bütük yolcuların ülkeye girişte en fazla 3 gün önce yaptırılan PCR test sonucu ibrazı gerekmektedir. Diplomatik pasaport veya alı sertifikası sahibi olmayan yolcuların karantina hotel rezerbasyonu ibraz etmesi gereklidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Gambiya 2 yaşından büyük yolcular en geç 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucu veya aşı sertifikası ibraz edecektir. Türkiye'den gelen yolcular, aşı sertifikaları yoksa, havalimanında Covid-19 testine tabi tutulacaklardır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Gana 5 yaşından büyük tüm yolcular en geç 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucuna ibraz etmelidir. Yolcular Port Health Declaration Form doldurmalıdır. Gelen yolcular havalimanında PCR testine ve tıbbi taramaya tabi tutulacak ve 7 gün karantinaya alınabilecektir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Gine 11 yaşından büyük tüm yolcular, kalkış tarihinden en geç 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sertifikası taşımalıdır. Yolcular varışta sağlık taramasına tabidir.
Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Gine Bissau Yolcularda ülkeye girişte son 72 saat içinde yapılmış PCR Testi sonucu ibrazı istenmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Grenada Yolcuların girişine izin verilmemekle birlikte, varıştan son 2 haftaya kadar aşıları tamamlanmış olup ibraz edenler giriş yasağından muaftırlar. Ülkeye girişte 72 saat içinde alınmış PCR sonucu istenmektedir. Ülkeye gelen herkesin 14 gün karantina altına girmesi gerekmekte, karantinanın 4. gününde teste tabi tutulmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Guatemala Son 14 gün içerisinde Brezilya, Güney Afrika ya da Birleşik Krallık'ta bulunmuş kişilerin ülkeye girişine izin verilmemekle birlikte, varıştan son 2 haftaya kadar aşıları tamamlanmış olup ibraz edenler giriş yasağından muaftırlar. Ülkeye havayoluyla giriş yapacak vatandaşların ve yabancıların uçuştan en çok 72 saat önce yapılmış PCR Covid-19 negatif test sonucu ibraz etmeleri gerekmektedir.
PCR test sonucu olmayan yolcular girişte kendi bütçeleri ile teste tabi tutulmaktadırlar.
Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Guyana Yolcuların en az tek doz aşılanmış olması gerekmektedir.Ülkeye gelecek kişilerden son 72 saatte alınmış PCR test sonucu istenmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Güney Afrika Cumhuriyeti Varışlar sadece Cape Town, Durban, Nels Pruit, Johannesburg, Lanseria International a gerçekleşmektedir. Yolcuların son 72 saat içinde yaptırdıkları negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Yine Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan;
1 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyenler (tam aşılı) ülkemize girişte karantina uygulamasından muaf tutulacaklardır.
2 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenler ise;
- İkametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınacak,
- Karantina sürecinin 10. gününde PCR testine tabi tutulacak, 10. gün yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina sonlandırılacak,
- 10. günde PCR testi yaptırmayanlar 14 gün süreyle karantinada tutulacak, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan güncel pandemi rehberleri doğrultusunda hareket edilecektir.
3 ­ Belirtilen ülkelerden ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapmak kaydıyla ülkemize giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençler ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edileceklerdir. Bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak olup, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
Yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümleri saklıdır.
IATA World Travel Centre
Güney Kore Yolcuların, ilk biniş noktasından kalkıştan en fazla 72 saat önce alınmış basılı bir COVID-19 negatif testi olması gerekir. Kabul edilen testler LAMP, NAAT, NEAR, PCR, SDA ve TMA testleridir. Test sonucu İngilizce, Korece olmalı veya onaylı bir İngilizce ya da Korece tercümesi eşlik etmelidir. Test sonucu, pasaporttaki isim, doğum tarihi ve düzenleyen laboratuvarın adıyla eşleşmesi gereken yolcunun adını içermelidir.Yolcular karantinaya tabi olabilir. Yolcular 14 günlük karantinaya tabi olabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Güney Sudan Son 96 saatte alınmış Negatif PCR Test Sonucu (İngilizce ya da Arapça) zorunludur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Gürcistan Yolcular, sadece aşı sertifikalarını ibraz ederek PCR testine gerek duymaksızın Gürcistan’a giriş yapabilmekte; sertifika sahibi olmamaları halinde son 72 saatten eski olmayan PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri istenmektedir.Yolcular karantinaya tabi olabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Haiti Son 72 saatte alınmış Negatif PCR Test Sonucu zorunludur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Hırvatistan Yolcuların girişlerine 15 Kasım 2021 tarihine kadar izin verilmemektedir.Yolcular; negatif bir COVID-19 PCR veya hızlı antijen testi sonucuna sahip olmalıdır. Test varıştan en fazla 72 saat önce yapılmalıdır; veya COVID-19 aşı sertifikasına sahip olmalıdır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Hindistan Uçuşlar askıya alınmıştır. Varıştan en geç 72 saat önce yapılmış Covid -19 testi gereklidir. Yolcular 14 günlük karantinaya tabi tutulabilirler. Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Yine Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan;
1 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyenler (tam aşılı) ülkemize girişte karantina uygulamasından muaf tutulacaklardır.
2 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenler ise;
- İkametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınacak,
- Karantina sürecinin 10. gününde PCR testine tabi tutulacak, 10. gün yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina sonlandırılacak,
- 10. günde PCR testi yaptırmayanlar 14 gün süreyle karantinada tutulacak, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan güncel pandemi rehberleri doğrultusunda hareket edilecektir.
3 ­ Belirtilen ülkelerden ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapmak kaydıyla ülkemize giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençler ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edileceklerdir. Bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak olup, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
Yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümleri saklıdır.
IATA World Travel Centre
Hollanda Yolcu girişlerine izin verilmemektedir. 12 yaşından büyük yolcular için İlk biniş noktasının uçuşuna binmeden en fazla 48 saat önce yapılan negatif bir COVID-19 testi istenmektedir. Kabul edilen testler şunlardır: LAMP, MPOCT, NAAT, PCR, RT-PCR ve TMA; veya ilk biniş noktasının uçuşuna binmeden en fazla 24 saat önce yapılan COVID-19 hızlı antijen testinin negatif olması gerekmektedir Sözkonusu uygulamalardan, aşılanmış ve Covid-19 aşı sertifikasını ibraz edebilen yolcular muaf olmaktadır.

Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Honduras Yolcuların son 72 saat içinde alınmış PCR testi yaptırmaları gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Hong Kong (Çin) Ülkeye girişten en fazla 72 saat önce yaptırılmış PCR test sonucu ibrazı istenmektedir. Ayrıca son 21 gün içinde ülkemizde bulunan yada transit uçuş gerçekleştiren yolcuların ülkeye girişleri yasaktır. Son 21 gün içinde Brezilya, Kamboçta, Yunanistan, Bangladeş, Fransa, Endonezya, İran, İrlanda, Malezya, Nepal, Hollanda, Pakistan, Filipinler, Rusya, Güney Afrika, İspanya, Sri Lanka, İsviçre, Tanzanya, Tayland, Türkiye, BAE, Birleşik Krallık veyahut ABD de son 21 gün içinde kalan ya da transit geçiş sağlayan yolcuların 21 günlük otel rezervasyonlarını yaptırmış olmaları gerekmektedir. En az 14 gün öncesinden yapılmış bir aşı sertifikasına sahip olamayanlar minimum 21 günlük otel rezervasyonu ibraz etmelidirler.(https://www.coronavirus.gov.hk/eng/designated-hotel-list.html). Aşı sertifikasına sahip olanlar için ise 14 günlük karantine ve otel rezervasyonu istenmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Irak Ülkemizden Irak’a seyahat edenlerden, en geç uçuştan 72 saat önce gerçekleştirilen PCR testi sonucu istenmektedir. Erbil'e seyahat edenler 14 günlük karantinaya tabi olabilirler. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
İran İran'a geliş yapan yolculardan azami 96 saat süreli bir koronavirüs tespit (PCR) testi talep edilmektedir. Test yaptırmayan yabancılar ülkeye alınmamaktadır. Yolcular karantinaya tabi olabilir. Yolcular en geç 14 gün öncesinden tüm aşılarını olduklarını dair belgeyi ibraz etmelidirler.Türkiye den gelen yolcular varış noktasında ayrıca hızlı antijen testine tabi olabilirler. İran ve Mısır’dan gelen kişilerden girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı veya Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini gösterir aşı kartı talep edilecektir.
IATA World Travel Centre
İrlanda İrlanda’ya gelecek 12 yaş üstü tüm yolcuların İrlanda’ya varışlarından önceki son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca Yolcu Bilgi Formu doldurması zorunludur. Varıştan önce son 7 gün içinde Pfizer-BionTech son doz aşıyı olanlar,son 14 gün içinde Moderna veya Janssen son doz aşıyı olanlar,son 15 gün içinde AstraZeneca son doz aşıyı olanlar, son 180 gün içinde Covid-19 iyileşme sertifikasına sahip olanlar, son 72 saat içinde alınmış Negatif PCR test sonucu ibraz edenler ülkeye giriş yapabileceklerdir. Yolcular 14 gün karantinaya tabi olunabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
İspanya Yolcuların girişine izin verilmemektedir.En az 14 gün öncesinden itibaren tamamiyle aşıanmış olduğunu gösterir sertifikasını ibraz edebilenler, en az 11 gün öncesinden itibaren iyileşme belgesinin ibraz edebilenler giriş yapabilirler.Ülkeye girişlerde son 48 saat içinde alınmış hızlı antijen test sonucu, Son 72 saatte alınmış Covid-19 NAAT test sonucu gereklidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
İsrail Yurtdışından İsrail'e giriş yapacak yolcular, ülkeye varışta kendilerinin ödeyeceği bir koronavirüs testine tabidirler Ayrıca hayat sigortaları olması zorunludur. Ayrıca, yolcuların 14 güne kadar karantinaya alınması gerekebilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
İsveç 30 Kasım 2021 tarihine kadar yolcuların girişlerine izin verilmemektedir.. Son 72 saat içinde yapılmış PCR, LAMP, TMA ya da antijen testi negatif sonucu belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. 5 Kasım 2021 den itibaren 14 gün öncesine kadar aşılarını tamamladığını ibraz edebilir sertifikaya sahip Türk yolcular giriş yapabilirler. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
İsviçre Son 72 saatte alınmış Negatif PCR Test ya da RT-PCR Testi Sonucu veya son 24 saat içinde alınmış Negatif Hızlı Antijen testi ibrazı zorunludur. En geç son 12 ay içinde her iki aşısınıda tamamlamış olduğuna dair sertifikaya sahip olanlar bu durumdan muaftır.10 günlük karantina gerekebilmektedir. Yolcular karantinaya tabi olabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
İtalya 15 Aralık 2021 tarihine kadar girişler yapılmamaktadır.. Son 72 saatte alınmış negatif PCR test sonucu zorunludur. 5-10 günlük karantina gerekebilmektedir. Karantinanın sonunda tekrar test sözkonusu olabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
İzlanda Covid-19 aşı sertifikasına sahip vatandaşlarımız ve en az 14 gün öncesinden pozitif test sonucu ibraz edebilenler (enfeksiyonu geçirmiş olduğuna dair sertifika)giriş yapabilirler. Aşı sertifikasına ve enfeksiyon geçirmiş olduğuna dair sertifikaya sahip olmayan diğer yolculardan son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucu zorunludur. Karantina gerekebilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Jamaika 28 Ekim 2021 tarihine kadar Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Paraguay ve Peru dan girişler askıya alınmıştır.Ülkeye girişte 12 yaşından büyük yolcuların en geç son 3 gün içinde alınmış PCR testi yaptırmaları gerekmektedir. Karantinaya tabi olunabilir. Covid-19 testi olarak, Antigen, PCR, RNA veya NAAT testleri kabul edilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Japonya İstisnai durumlar haricinde son 14 gün içinde Türkiye'de bulunmuş olan yolcuların Japonya'ya girişleri yasaktır.Ülkeye gidişte seyahattan önce bir karantina formu doldurulmalıdır. Varıştan önceki son 72 saat içinde PCR testi yaptırmak gerekmektedir. Negatif PCR testi sonucunu ibraz edemeyenler ülkeye kabul edilmemektedir. Havaalanında test sonucu pozitif çıkanlar makamlarca belirlenen yerde 14 güne kadar karantinaya alınmaktadır. Negatif test sonucu olan kişiler evlerinde karantinada kalmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kamboçya Gelen yabancıların Covid-19 riski taşımadığını kayıt altına alan, çıkış yapılan ülkede faaliyet gösteren yetkili sağlık kuruluşlarınca hazırlanmış ve en fazla 72 saat evvel temin edilmiş, İngilizce veya Fransızca dillerinde negatif PCR sonucu ile Kamboçya’da kalacakları süre boyunca tedavilerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesine imkân verecek en az 50.000 ABD Doları tutarında sağlık sigortasını ibraz etmeleri gerekmektedir.
Anılan seyahat sigortasına ilave olarak, tüm yabancılardan ülkeye girişleri esnasında, 2.000 ABD Doları tutarında depozito parası yatırmaları istenecektir.
Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kamerun Ülkeye girişte 3 gün içinde alınmış PCR Testinin negatif sonuç ibrazı zorunludur. Kamerun'a girişte ayrıca tüm yolculara hızlı COVID-19 hızlı antijen testi uygulanmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kanada 21 Kasım 2021 tarihine kadar istisnalar dışında yolcu girişine izin verilmez. Ülkeye girişte 14 gün karantinaya alınabilir. Detaylar https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/flying-canada-checklist. Yurt dışından gelenlerin muteber bir kişisel tecrit planına sahip olmaları beklenmekte, bu imkana sahip olmayanlara federal hükümetçe tahsis edilen karantina merkezlerinde ücretsiz konaklama hizmeti sağlanmaktadır. 5 yaş ve üstü yolculardan seyahat tarihinden en fazla 3 gün önce yaptırılmış PCR testi sonucu ibrazı istenmektedir. Yolcular varıışlarından en geç 72 saat önce Arrive CAN uygulaması veya websitesi aracılığıyla bilgilerini elektronik olarak iletmelidir.https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/arrivecan.html. Yolcular uçağa binmeden önce bir ArriveCAN makbuzu sunmalıdır. Yolcuların, Kanada'ya yapılacak son direkt uçuşun kalkışından en fazla 72 saat önce yapılan Covid19 testinin negatif olması gerekir. Kabul edilen testler: CRISPR,Ct, E geninin tespiti, N geninin tespiti, Orf1a/b tespiti, Rdrp geninin tespiti, Sgeninin tespiti, ddPCR, izotermal amplifikasyon, LamPORE, NAAT, NAT,NGS, PCR, qPCR, RNA, RT-LAMP, RT-PCR sıralama ve WGS. Daha fazla ayrıntı https://tinyurl.com/uuf5nntc adresinde bulunabilir. Yolcular varıştan sonraki 1. ve 8. gün Covid-19 moleküler teste tabidirler. Tüm seyahat kısıtlamaları, halk sağlığı nedeniyle gerektiği şekilde uzatılabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Karadağ Ülkemiz dahil bazı ülkelerden gelen yolcular için son 72 saatte alınmış negatif PCR Test Sonucu zorunludur.,Son 48 saate alınmış hızlı antijen testi sonucu, son 30 gün içinde alınmış pozitif antikor sonucu, varıştan en az 14 en fazla 180 gün önce verilmiş pozitif bir COVİD19 antiijeni veya PCR Test sonucu ve bir iyileşme sertifikası; veya varıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılanmış olduklarını gösteren bir Covid19 aşı sertifikası Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Katar Kuveyt, Bahreyn, Katar, Uman, Suudi Arabistan ve BAE ile kendi vatandaşları haricinde giriş yasaklıdır. Özel durumlar haricinde izin verilmemektedir. Gelen yolcular son 72 saat içinde yapılmış bir PCR testi istenmektedir ve bir otelde 7 günlük karantinaya tabidirler. Yolcular https://www.ehteraz.gov.qa/ adresinden en az 3 gün önce kayıt yaptırmalıdır. Ayrıntılar https://covid19.moph.gov.qa/EN/travel-and-return-policy/Pages/default.aspx adresinde bulunabilir. Yolcular varışta taahhüt ve teşekkür formu doldurmalıdır. Form https://covid19.moph.gov.qa/EN/travel-and-return-policy/Pages/default.aspx adresinde bulunabilir. Aşılanmış yolcular ile ilgili detaylı bilgi https://covid19.moph.gov.qa/EN/Pages/Qatar-Travel-Policyy.aspx adresinden temin edilebilir.Nihai doz, kalkıştan en az 14 gün önce uygulanmış olmalıdır. Yolcular varışta Covid19 PCR testine tabi tutulabilir. Varışta vize işlemleri yeniden başlatıldı. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kazakistan Yolcuların varışlarından en geç 3 gün önce COVID19 PCR test sonucunun negatif olması gerekmektedir.Test sonucu İngilizce, Kazakça ve Rusça olarak düzenlenmelidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kenya Ülkeye girişten en fazla 96 saat önce alınmış negatif PCR test sonuçlarını İngilizce ibraz etmek durumundadır. Kenya'ya gelecek tüm yolculardan seyahatleri öncesinde ve check-in işlemini tamamladıktan sonra http://ears.health.go.ke/airline_registration/ adresi üzerinden “Sağlık Tarama Formunu” doldurmaları; formu internet üzerinden göndermeleri ve işlem sonunda ekranda çıkan kodu Kenya’ya varışlarında görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Yolcular karantinaya alınabilir. Karantina muafiyetlerinin bir listesi https://www.kcaa.or.ke/covid-19/quarantine-exempted-states adresinde bulunabilir. Yolcular tıbbi taramaya tabi tutulur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kırgızistan Ülkeye havayoluyla girişte 72 saat içinde yapılmış PCR Testi sonucu ibrazı istenmektedir veya tam aşılı olduklarını gösteren bir Covid19 aşı sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. Söz konusu durum 6 yaşından küçük yolcular için geçerli değildir. Uçuş süresinin uzun olması veya uçuşun gecikmesi gibi önemli bir sebepten dolayı PCR testinin üzerinden 72 saatten fazla zaman geçmesi durumunda kişilerin geldikleri varış noktasında PCR testi yaptırması gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
KKTC Ülkemiz turuncu kategoride yer almaktadır.

a) Turuncu ülkelerden gelen aşılı veya hastalığı geçirmiş olanlar, yolculuk öncesi son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucu ile ülkeye karantinasız giriş yapabileceklerdir.

b) Turuncu ülkelerden gelen aşısız kişiler, yolculuk öncesi son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucu ve 5 günlük karantina uygulamasının ardından ülkeye giriş yapabileceklerdir.

c) Bu ülkelerden gelecek kişilerden sadece aşısız olanlara tüm giriş kapılarında Covid-19 testi uygulanacaktır.
Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kolombiya Kalkıştan en geç 24 saat önce https://apps.migracioncolombia.gov.co/pre-registro/public/preregistro.jsf adresinde bir "Check Mig" formu doldurulmalı ve https://apps.migracioncolombia.gov.co/pre-registro/public/preregistro.jsf adresine iletilmelidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Komorlar Birliği Ülkeye girişte 72 saat içinde yapılmış PCR testi sonucu ibrazı istenmektedir. Yolcular ülkeden ayrılmadan önce https://adccomores.com/ adresindeki sağlık formunu doldurmalıdır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kongo Cumhuriyeti Koronavirüs test sonucu negatif olan tıbbi sertifikası olmayan yolcular varışta teste tabi tutulur ve masrafları kendilerine ait olmak üzere karantinaya alınır. 11 yaş ve altındaki çocuk yolculara uygulanmaz. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kalkıştan en fazla 72 saat önce yapılmış Koronavirüs test sonucu negatif olmalı ve test sonucu QR koduna sahip olmalıdır. Yolcular varışta Masrafları kendilerine ait olmak üzere bir COVID19 RT-PCR testine tabi tutulur ve test sonucu hazır olana kadar karantinaya alınır. 11 yaş ve altındaki çocuk yolculara uygulamadan muaftır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kosova Ülkemizden Kosova'ya varıştan en fazla 48 saat önce yapılmış negatif Covid19 hızlı antijen testi veya yolcuların varıştan en fazla 72 saat önce yapılmış negatif Covid19 RT-PCR negatif test sonucu veya varıştan en az 15 gün önce tam olarak aşılanmış olduklarını gösteren Covid19 aşı sertifikası sunmaları gerekmektedir. Ya da,varıştan en az 21 ve en falza 180 gün önce alınmış pozitif Covid19 RT -PCR testi veya varıştan en fazla 30 gün önce alınan pozitif Covid19 seroloji antikor testi sunulmalıdır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kosta Rika Yolcular San Jose (SJO) veya Liberya'ya (LIR) gelmelidir.Turistlerin seyahat sigortası ve sağlık formu, Kosta Rikalıların ise sağlık formu ibraz etme zorunluluğu bulunmaktadır. Kosta Rika uçağının kalkışından önce "Pase de Salud" Formu doldurulmalıdır. Böylece varışta sunulması gereken bir QR kodu oluşturulacaktır. Form https://salud.go.cr/ adresinden temin edilebilir. Yolcuların en az 5 gün süreyle Coronavirüs (COVID-19) tedavi ve konaklama masraflarını kapsayan seyahat sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Bu aşağıdakiler için geçerli değildir: Kosta Rika vatandaşları ve sakinleri; 18 yaşından küçük çocuklar; Varıştan en az 14 gün önce aşılarının tam olduğunu gösteren Covid-19 aşı sertifikasına sahip yolcular. Kabul edilen aşılar Astra Zeneca(Vaxzevria), Janssen, Moderna (Spikevax) ve Pfizer-Biontech (Comirnaty) Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kuveyt Girişlerde yolcuların son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu sunmaları gerekmektedir. Test sonucu https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html adresinde listelenen onaylı bir laboratuvar tarafından verilmelidir. Yolcular tıbbi aramaya tabi tutulur. Yolcular masrafları kendilerine ait olmak üzere 2 PCR testine tabi tutulur. Ayrılmadan önce https://kuwaitmosafer.gov.kw/home.html adresinden alınmış bir ödeme onayına sahip olmaları gerekir. Yolcular bir otelde veya evde 7 güne kadar karantinaya tabi tutulur. Yolcular kalkıştan önce https://kuwaitmosafer.com/home.html adresinde 7 gün süreyle onaylanmış bir otel rezervasyonu yaptırmalıdır. PCR test koşulu varıştan en Covid-19 aşı sertifikası olan yolcular ve 16 yaşında küçük refakatsiz küçükler için aranmamaktadır. Yolcuların kişisel cihazlarına "Shlonik" ve Kuwait-Mosafer" uygulamalarını yüklemeleri gerekmektedir. Yolcular kalkıştan önce https://kuwaitmosafer.com/home.html adresinde 7 gün süreyle onaylanmış bir otel rezervasyonu yaptırmalıdır. Bu durum aşağıdakiler için geçerli değildir: Tam olarak aşılandığını gösteren COVİD 19 aşı sertifikası olan yolcular. Kabul edilen aşılar Astra Zeneca(Vaxzevria), Janssen, Moderna ve Pfizer--Sinopharm, Sinovac ve Sputnik V ile tam aşı oldıklarını ve ayrıca bir doz Astra Zeneca(Vaxzevria), Janssen, Moderna ve Pfizer-Biontech aldıklarını gösteren Covid 19 aşı sertifikasına sahip yolcular. Kuveyt dışında düzenlenmiş bir Covid19 aşı sertifikasına sahip yolcular, sertifika üzerinde bir OR koduna sahip olmalıdır veya sertifikayı https://vaxcert.moh.gov.kw/SPCMS/PH/CVD_19_Vaccine_External_Registration.aspx sdresine yüklemelidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Kuzey Makedonya Yolcu girişine izin verilmemektedir. Kalkıştan en az 15 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid19 aşı sertifikası olan yolcular. Kabul edilen aşılar Astra Zeneca(Vaxzevria), Janssen, Moderna ve Pfizer--Sinopharm, Sinovac ve Sputnik V. Kalkıştan en fazla 45 gün önce Covid19dan kurtulduğunu gösteren Covid19 iyileşme sertifikasına sahip yolcular. Varıştan en fazla 48 saat önce yapılan Covid19 hızlı antijen testi negatif olan yolcular. 18 yaşından küçük yolcular. Covid19 açı sertifikası, iyileştirme sertifikası, RT-PCR veya hızlı antijen testi olmayan yolcular masrafları kendileine ait olmak üzere 7 gün karantinaya tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Küba Her yolcudan 72 saatte alınmış negatif sonuçlu PCR testi ibrazı istenmektedir. Bunun yanısıra, Küba’ya varan her bir yolcu havalimanında PCR testine tabi tutulmaktadır. Yolcular tıbbi arama ve karantinaya tabidir. Ülkeye giriş yapan tüm yabancı/Kübalı yolcular, sağlık formu ibraz etmekle yükümlü olup, ayrıca havalimanında PCR testine tabi tutulacaklardır. Yolcular 30 USD veya eşdeğeri bir sağlık vergisi ödemek zorundadırlar. Yolcuların " Declaracion de sanidad del Viajero" formu sunmaları gerekmektedir. Cayo Coco'ya (CCC) veya Varadero'ya (VRA) seyahat eden yolcuların,14 gecelik kendi kendine tecrit içeren bir turist düzenlemesi için rezervasyon yaptırmaları gerekir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Laos 30 Kasım 2021 tarihine kadar uçuşlar askıya alınmıştır. Bu durum, insani yardım, tıbbi yardım ve tahliye uçuşları için geçerli değildir. Girişlerde yolcuların son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu sunmaları gerekmektedir. Yolcuların belirlenmiş bir otelde 14 gün rezervasyon teyidi ve ulaşım düzenlemeleri olması gerekmektedir. Yolcular varışta masrafları kendilerine ait olacak şekilde Covid19 RT-PCR testine tabi tutulur.Tıbbi arama ve 14 gün karantina söz konusudur. Uçağa binmeden önce "Seyahat Muvafakati" mektubunu imzalamaları gerekmektedir. Doldurulmuş bir sağlık beyannamesi formu varışta sunulmalıdır. Yolcuların kişisel cihazlarına LAO KYC uygulamasını yüklemeleri gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Letonya Yolcuların Letonya'ya giriş ve transit geçişlerine izin verilmemektedir. Letonya'ya giriş yapan veya Letonya'dan transit geçen yolcular, hareket etmeden önce http://www.spkc.gov.lv/lv/if-returning-toentering-latvia adresinde bir COVİDpass doldurmalıdır. Bu ayrılmadan önce ve varışta sunulması gereken bir QR kodu oluşturacaktır.Yolcular ilk biniş noktasından ayrılmadan en fazla 72 saat önce veya varıştan en az 15 gün önce tam olarak aşılanmış olduklarını gösteren COVID 19 aşı sertifikası veya varıştan en az 11 ve en fazla 180 gün önce düzenlenmiş bir COVİD19 iyileştirme sertifikası gereklidir. Yolcular 10 günlük izolasyona tabidir. Yolcuların kendi kendilerini tecrit muafiyetlerinin bir listesi http://www.spkc.gov.lv/lv/if-returning-toentering-latvia adresinde bulunabilir. https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0. Daha detaylı bilgiler https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0 adresinden temin edilebilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Liberya Yolcular Liberya seyahat uygulamasını indirmeli ve bir sağlık taraması varış formunu doldurmalıdır. Uygulama, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tuma.libtravel veya https://apps.apple.com/us/apps/lib-travel/id1537552090 adresinde bulunabilir. İlk biniş noktasından en fazla 96 saat önce yapılmış negatif PCR testi olmalıdır. Yolcular varışta bir Covid19 antijen testine tabi tutulurlar.Yolcular tıbbi arama ve karantinaya tabi tutulur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Libya Mevcut durumda Libya'ya uçuşlar askıya alınmıştır. Söz konusu durum tahliye uçuşları ve hasta yolcuya özel tedavi amaçlı uçuş için geçerli değildir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Litvanya Yolcuların girişine izin verilmez. 16 yaş ve üzerindeki yolcular varıştan en fazla 72 saat önce yapılmış negatif Covid-19 veya 48 saat önce yapılmış Covid19 antijen testi ibraz etmek zorundadır. Söz konusu durum 16 yaşından küçükler, varıştan en az 180 gün önce Covid-19 antijeni veya PCR testi sonucu pozitif olan yolcuların aldığı iyileşme sertifikası ve Covid19 aşı sertifikasına sahip yolcular. Aşılarının tam olduğunu gösteren Covid19 aşı sertifikası olan yolcular ve Kabul edilen aşılar Astra Zeneca(Vaxzevria), Janssen, Moderna ve Pfizer-Biontech .Test sonucu İngilizce olmalıdır. Yolcular Vilnius, Kaunas, Palanga veya Siauliai'ye gelmelidir. Doldurulmuş bir sağlık anketi varışta sunulmalıdır. E-anket https://keleiviams.nvsc.lt/lt/form adresinden edinilebilir. Yolcular 10 gün süreyle kendi kendilerini tecrit altına alabilir.Daha fazla ayrıntı https://sam.lrv.lt/en/news/green-list-shrinks-to-one-country adresindedir. Bu, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika dışında bir ülkeden aşağıdakilerle gelen yolcular için geçerli değildir: -Varıştan en fazla 180 gün önce alınan pozitif bir Covid19 antijeni veya PCR testi ve bir iyileşme sertifikası; veya -Aşılarının tam olduğunu gösteren Covid19 aşı sertifikası.Kabul edilen aşılar Astra Zeneca(Vaxzevria), Janssen, Moderna ve Pfizer-Biontech Daha fazla ayrıntı https://tinyurl.com/3pamv6zc Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Lübnan Ülkemizden Lübnan'a seyahat edecek yolcuların Lübnan Sağlık Bakanlığı sitesinden temin edilebilecek formu doldurmaları, seyahatlerinden en geç 96 saat önce PCR test sonucunun negatif olması gerekmektedir. Test sonucu bir QR koduna sahip olmalıdır.Yolcular ve havayolu mürettebatı varışta masrafları kendilerine ait olmak üzere COVID-19 PCR testine tabi tutulur. Ancak bu durum 12 yaşından küçükler, en fazla 48 saat kalan havayolu ekibi için geçerli değildir. Yolcular 4 gün karantinaya alınabilir. 12 yaş üstü tüm yolcular https://covid.pcm.gov.lb/ websitesi üzerinden yolcu bilgilendirme formunu doldurup, mail veya sms ile gelen form onayını ibraz etmek zorundadır. Yolcular 4 gün karantinaya alınabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Lüksemburg 31 Aralık 2021 tarihine kadar Yolcuların ülkeye girişine izin verilmemektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Macaristan Aşı sertifikası ibraz eden Macaristan ve Türk vatandaşları PCR testinden muaftır. Bu kişiler karantinaya alınmaz. Bu kapsam dışında kalan yolcular 10 gün süreyle tıbbi tarama ve karantinaya tabi tutulur. Daha fazla bilgi için https://tinyurl.com/3w7padwk Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Madagaskar Seferler durdurulmuştur. Madagaskar'a giren veya burdan geçen yolcuların en fazla 72 saat önce alınmış olan Covid19 PCR test sonucunun negatif olması gerekir. Yolcular varışta masrafları kendilerine ait olmak üzere Covid19 testine ve izolasyona tabi tutulur. (2 yaş altı çocuklar hariç) Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Malavi Ülkeye girişte yolculardan en fazla 72 saat öncesine ait olan PCR testi sonucu istenmektedir Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Maldivler Ülkeye girecek tüm yolcuların yola çıkmadan en fazla 96 saat önce alacakları Covid-19 negatif test sonuç belgesini varışta ibraz etmeleri, varıştan en geç 24 saat önce bir online sağlık bildirim formu doldurmaları, turistlerin ayrıca otel rezervasyonu yaptırmaları talep edilmektedir. Yolcular medikal taramaya ve 14 günlük kişisel karantinaya tabi tutulabilecek olup, detaylar https://imuga.immigration.gov.mv/ethd adresinden temin edilebilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Malezya Yolcuların girişine izin verilmez. Bu durumlar: Malezya vatandaşları, Diplomatik pasaportu olan yolcular, https://mtp.imi.gov.my/myTravelPass/main adresinden elde edilen MyTravelPass (MTP) olan yolcular, https://educationmalaysia.gov.my/ adresnde göçmenlikten yazılı onay almış öğrenciler, Malezya göçmenlik tarafından şirket mektubu onaylanan ve varıştan en geç 24 saat sonra gemiye katılan tüccar denizciler için geçerli değildir.Yurtdışından Malezya'ya girişlerde yolcular sağlık taramasına, 7 veya 10 günlük ücretli karantinaya tabidir. Yolcular telefonlarına "MySejahtera" uygulamasını yüklemeli ve ayrılmadan en az bir gün önce sağlık bildirimini tamamlamalıdır. Yurtdışından gelen aktarmalı yolcuların, yurtiçi uçuş yapmalarına izin verilmemektedir. Malezya'ya giriş yapan yolcuların biniş noktasından en fazla 72 saat önce alınmış RT-PCR testi negatif olduğunu gösterir belge sunmak zorundadır. Kuala Lumpur üzerinden maksimum transit süresi 24 saattir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Mali Yolcular varışta sağlık bildirim formu doldurmalıdır. Varıştan en fazla 5 gün öncesine ait negatif Covid-19 RT-PCR olmayan yolcular test ve karantinaya tabidir. Transit yolcular varıştan en fazla 5 gün öncesine ait negatif Covid-19 RT-PCR test sonucu ibrazı etmek zorundadır. Havayolu mürettebatı bir sonraki uçuşa kadar karantinaya tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Malta 30 Kasım 2021 tarihine kadar yolcuların girişine izin verilmez. Bu kural Malta vatandaşları ile oturma izni almış kişilere, varıştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR test sonucu olanlara, varıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını göstermek kaydıyla Malta tarafından verilen Covid-19 aşı sertifikasına veya Avrupa Birliği Dijital Covid Sertifikasına veya Türkiye tarafından QR kodu ile verilen Covid-19 aşı sertifikasına sahip olanlara ve hamile olduğuna dair belgesi olanalara uygulanmaz. AstraZeneca, Janssen, Moderna, ve Pfizer-BioNTech aşıları kabul edilmektedir. 5-11 yaş arası yolcular varıştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR test sonucuna sahip olmalıdır. Ülkeye girişte https://www.maltairport.com/declarationforms/ adresinden temin edilebilecek "Halk Sağlığı Seyahat Bildirim Formu" ve "Yolcu Konum Formu" varışta doldurulmuş olmalıdır. Yolcular 14 gün karantinaya alınabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Mauritius Yolcuların kalkıştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR testi bulundurması yada varıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikasına sahip olmalıdır. Aşı sertifikasına sahip olmayanlar https://mauritiusnow.com/where-to-stay-in-mauritius/ adresinden teyit edilmiş rezervasyon yaptırmaları gerekmekte olup, 14 günlük karantinaya tabidir. Ayrıca yolcular varışta PCR testi yapılmakta olup COVID-19 ile ilgili sağlık sorunlarını karşılayan sağlık sigortası yaptırılması zorunludur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Meksika Ülkeye girişte https://www.vuelaseguro.com/home adresinde yer alan formun doldurulması gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Mısır Ülkeye girişte 72 saat içinde yapılmış PCR testi sonucu ibrazı istenmektedir. Ancak bu kural kalkıştan en az 14 gün önce tamamen aşılanmış olacak şekilde Covid-19 aşı sertifikası ibraz eden kişilere uygulanmaz. AstraZeneca, Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm, Sinovac or Sputnik V. aşıları kabul edilmektedir. Sertifikanın QR kodu olmalıdır. 6 yaş altı çocuklardan aşı istenmemektedir. İran ve Mısır’dan gelen kişilerden girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı veya Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini gösterir aşı kartı talep edilecektir.
IATA World Travel Centre
Moğolistan Yolcular ilk kalkış noktasından ayrılmadan en fazla 72 saat önce alınmış negatif PCR test sonucuna sahip olmak zorundadır. Yolcular belirlenen tesislerde 7 gün karantinaya, ardından 7 gün kendi kendine izolasyona tabi tutulur. Ülkemizdenen az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikasına sahip yolcular seyahat edebilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Moldova Yolcular 14 günlük kişisel izolasyona tabi tutulabilir, detaylar https://www.border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemica adresinden bulunabilir. Bu kural varıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikasına sahip yolculara uygulanmaz. Yolcular varışta Form doldurup ibraz etmek zorundadır. Form https://border.gov.md/files/2021-07/fi%C8%99a%20epidemiologic%C4%83.pdf adresinden veya varışta temin edilebilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Moritanya Yolcular ilk kalkış noktasından ayrılmadan en fazla 72 saat önce alınmış negatif PCR test sonucuna sahip olmak zorundadır. Test İngilizce, İspanyolca, Arapça veya Fransızca dillerinde olmalıdır. Bu kural 10 yaşından küçüklere uygulanmaz. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Mozambik Ülkeye girişte yolcular kalkıştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR testi ibraz etmek zorundadır. Yolcular medikal taramaya ve 14 günlük karantinaya tabi tutulabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Myanmar 30 Kasım 2021'e kadar Tıbbi uçuşlar dışında girişler kapalıdır. Seyahatten önceki son 72 saat içinde yaptırılmış negatif PCR testi ibrazı istenmektedir. Yolcular 10 gün karantinaya tabi tutulabilir. Uçuş ekibi için sonraki uçuşa kadar karantina uygulanmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Namibya Yolcular, varıştan en geç 72 saat önce yapılmış negatif Covid19 PCR test sonucu ibraz etmelidir. Ayrıca https://namibiatourism.com.na/uploads/file_uploads/HEALTH%20QUESTIONNAIRE%20FOR%20TOURISM%20REVIVAL%20INITIATIVE%20TRAVELERS.pdf adresinden form doldurmak zorundadır. Yolcuların Covid-19 masraflarını içeren seyahat sigortası yaptırılması gerekmektedir. Ayrıca yolcular medikal taramaya tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Nepal 14 gün öncesinde son doz aşısını yaptırdığını kanıtlayan aşı sertifikası bulunan yolcular ülkeye giriş yapabilmektedir. Aşı settifikası olamayan yolcuların ilk kalkış noktasından ayrılmadan en fazla 72 saat içinde alınmış negatif Covid-19 PCR testine sahip olması gerekmektedir. Yolcular otel rezervasyonu yaptırmak zorundadır. Bu kural tam olarak aşılandığını gösteren aşı sertifikası ibraz eden yolculara uygulanmaz. Uluslararası Seyahat Formu'nun https://ccmc.gov.np/ adresinden temin edilerek doldurulması gerekmektedir. Yolcuların 10 gün karantinaya alınması söz konusudur. Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Yine Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan;
1 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyenler (tam aşılı) ülkemize girişte karantina uygulamasından muaf tutulacaklardır.
2 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenler ise;
- İkametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınacak,
- Karantina sürecinin 10. gününde PCR testine tabi tutulacak, 10. gün yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina sonlandırılacak,
- 10. günde PCR testi yaptırmayanlar 14 gün süreyle karantinada tutulacak, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan güncel pandemi rehberleri doğrultusunda hareket edilecektir.
3 ­ Belirtilen ülkelerden ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapmak kaydıyla ülkemize giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençler ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edileceklerdir. Bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak olup, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
Yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümleri saklıdır.
IATA World Travel Centre
Nijer Ülkeye girişte en fazla 5 gün önce alınmış negatif Covid-19 PCR testi olmayan yolcular ücretli medikal taramaya tabidir. Ayrıca yolcular 7 günlük kişisel izolasyona tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Nijerya Yolcular uçağa binmeden önce en fazla 72 saat önce alınmış negatif PCR testine sahip olmak zorundadır. Brezilya, Hindistan. Türkiye'den yolcuların gelişine izin verilmemektedir. Güney Afrika veya Birleşik Krallık'tan gelen yolcular https://nitp.ncdc.gov.ng/onboarding/homepage web adresinden PCR testi ödemesini kanıtlamalıdır. Ayrıca ülkeye girişte https://nitp.ncdc.gov.ng/onboarding/homepage web adresinden QR kodu ibraz edilmelidir. Yolculardan medikal tarama ve 7 gün kişisel izolasyon ve bu süre sonunda tekrar PCR testi yaptırmaları istenmektedir. Türkiye'den yolcu girişine izin verilmemektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Nikaragua Ülkeye girişte en fazla 72 saat önce yapılmış PCR testi sonucu ibrazı istenmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Norveç Yolcuların ilk kalkış noktasından kalkıştan en fazla 24 saat öncesine kadar alınmış negatif Covid-19 test ibrazı zorunludur. PCR, hızlı antijen veya RT-PCR testi kabul edilmektedir. Bu kural tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası ibraz eden veya ülkeye girişten en fazla 6 ay önce Covid-19 geçirdiğine dair sertifika ibraz eden yolculara uygulanmaz. Yolcular ve havayolu mürettebatı varıştan önce https://www.regjeringen.no/en/topics/koronavirus-covid-19/travel-to-norway/id2791503/ web sitesinden temin edilebilecek olan kayıt formunu doldurmak zorundadır. Bu kural tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası ibraz eden veya ülkeye girişten en fazla 6 ay önce Covid-19 geçirdiğine dair sertifika ibraz eden yolculara uygulanmaz. Sertifikanın QR kodu olmalıdır. Yolcular girişte Covid-19 antijen testi ve PCR testine tabidir. Bu kural tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası ibraz eden veya ülkeye girişten en fazla 6 ay önce Covid-19 geçirdiğine dair sertifika ibraz eden yolculara uygulanmaz. Ayrıca yolcuların evde veya otelde karantinaya tabi tutulması gerekebilmektedir. Daha fazla detay https://tinyurl.com/yoqc3omu web adresinde bulunabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Özbekistan Yolcuların (transit yolcular dahil) uçuştan en fazla 72 saat önce alınmış İngilizce veya Rusça düzenlenmiş negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. (2 yaş altı çocuklar hariç) Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Pakistan En az 14 gün öncesinde son doz aşısını yaptırdığını kanıtlayan aşı sertifkası olan yolcular seyahat edebilir. Yada Ülkeye girişten en fazla 72 saat önce yapılmış PCR testi sonucu ibrazı istenmektedir.(6 yaş altı çocuklar ve engelliler hariç) Yolcular Pakistan'a varışlarında hızlı antijen testine tabii tutulabilir. Yolcular ve kabin ekibi karantinaya tabii olabilir. Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Yine Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan;
1 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyenler (tam aşılı) ülkemize girişte karantina uygulamasından muaf tutulacaklardır.
2 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenler ise;
- İkametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınacak,
- Karantina sürecinin 10. gününde PCR testine tabi tutulacak, 10. gün yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina sonlandırılacak,
- 10. günde PCR testi yaptırmayanlar 14 gün süreyle karantinada tutulacak, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan güncel pandemi rehberleri doğrultusunda hareket edilecektir.
3 ­ Belirtilen ülkelerden ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapmak kaydıyla ülkemize giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençler ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edileceklerdir. Bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak olup, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
Yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümleri saklıdır.
IATA World Travel Centre
Panama Yolcuların Panama'ya uçuş saatlerinden en geç 48 saat öncesinde alınmış negatif bir COVID-19 PCR veya antijen testi sunmaları gerekmektedir. Bu süre içinde bir test mümkün değilse, havaalanında gümrükten önce bir COVID-19 hızlı testi yaptırılması zorunlu olup, yolcunun söz konusu testin masraflarını karşılaması gerekmektedir (50 ABD Doları). Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Polonya Schengen bölgesi dışından Polonya'ya gelen yolcular karantinaya tabidir.
Yolcunun geldiği ülkede yapılmış olan test yolcunun karantinadan muaf olmasını sağlamaz.

Karantinada kalmak zorunda olanlar Polonya sınırını geçtikleri andan itibaren 48 saat içerisinde test yaptırabilirler. Testin sonucu negatif olması halinde karantinadan muaf olacaklardır. Test türü: PCR veya antijen olabilir. Karantinadan muafiyet sağlayacak test havalimanında gümrük çıkışına gelmeden önce yaptırılabilecektir.

- COVID-19 aşısı olanlar karantinadan muaflardır. AB tarafından onaylı aşı ile aşı sertifikası sahibi olanlar için geçerlidir. Aşılama süreci bitiminden 14 gün geçmiş olması gerekir.


Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Portekiz 30 Kasım'a kadar ülkeye giriş yasaktır. Fakat Ülkemizden Astra Zeneca, Moderna yada Janssen aşılarından birini kalkıştan 14 gün önce tüm aşılarını yaptırdığına dair sertifikası olanlar ülkeye giriş yapabilir. Aşı sertifikası olmayan yolcuların Ülkeye girişte veya transit geçişte yolcuların seyahat çıkış noktasından son 72 saat içinde temin edilmiş ve havayollarının garantisine sahip negatif sonuçlu NAAT, PCR, RT-PCR COVID-19 testlerinden birini yada kalkıştan en fazla 48 saat içinde yapılmış hızlı antijen testini ibraz etmek zorundadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Romanya Ülkeye girişte yolcular Form doldurmak zorundadır ve 14 günlük karantina söz konusu olabilir. SARS-CoV-2’ye karşı ikinci doz aşılanmasının üzerinden 10 gün geçmiş kişiler karantinadan muaf tutulmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Ruanda Ülkeye girişten önce yolcular https://travel.rbc.gov.rw/travel/ web adresinden Sağlık Bildirim Formu doldurmak zorundadır. Ülkeye girişte ve transit yolcular ilk kalkış noktasından en fazla 72 saat önce alınmış negatif sonuçlu Covid-19 PCR testi ibraz etmek zorundadır. Bu kural 5 yaşından küçüklere uygulanmaz. Ülkeye girişte yolcular Covid-19 PCR testine ve test sonucu çıkana kadar belirlenmiş otelde kişisel izolasyona tabidir. Tam olarak aşılandığını gösteren bir Covid-19 aşı sertifikası bulunan yolcular ve beraberindeki 18 yaşından küçüklere evde kişisel izolasyona izin verilmektedir. Havayolu mürettebatı ülkeye girişten en fazla 14 gün önce alınmış negatif sonuçlu Covid-19 PCR testi ibraz etmek zorundadır. Daha fazla bilgi için https://rbc.gov.rw/index.php?id=188. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Rusya Ülkeye girişte en fazla 3 gün önce alınmış negatif Covid-19 PCR testi sonucu ibraz etmek zorunludur. İbraz edilen test sonucu İngilizce veya Rusça dilinde olmalıdır. Ayrıca www.rospotrebnadzor.ru adresinde yer alan Formun doldurulması gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Sao Tome Yolcular, ülkeye girişte kalkıştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR test sonucu ibraz etmek zorundadır. Bu kural 5 yaşından küçüklere uygulanmaz. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Senegal Yolcular ülkeye girişten en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikasına sahip olmalıdır veya ilk kalkış noktasından alınmış en fazla 5 gün öncesine ait negatif Covid-19 PCR veya RT-PCR test sonucuna sahip olmalıdır. Test sonucu İngilizce veya Fransızca olmalıdır. 2 yaş altındaki yolculara uygulanmaz. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Seyşeller Yolcular, https://seychelles.govtas.com/ adresinden alınmış onaylı bir sağlık seyahati iznine sahip olmalıdır. Seyahat onayı, planlanan varış tarihinden sonraki bir güne kadar geçerlidir.Yolcular ülkeye varışta tıbbi gözleme tabi olacaktır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Sırbistan Ülkeye girişte yolcular kalkıştan en fazla 48 saat öncesinden alınmış negatif Covid-19 RT-PCR testi sonucuna veya tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikasına ya da girişten en fazla 6 ay önce ve en az 14 gün içinde pozitif teste sahip olmalıdır. Bu kural 12 yaşından küçüklere uygulanmaz. Detaylar: https://www.mfa.gov.rs/en/citizens/travel-serbia/covid-19-entry-requirements Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Sierra Leone Yolcuların ülkeye girişten en fazla 72 saat öncesine kadar alınmış negatif Covid-19 PCR test sonucu ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu kural 5 yaşından küçüklere uygulanmaz. Yolcular ülkeye girişten önce https://www.travel.gov.sl/ web sitesinden temin edilebilecek seyahat yetkilendirmesi ibraz etmek zorundadır. Bu kural 5 yaşından küçüklere uygulanmaz. Ayrıca yolcular ücretli otel karantinasına tabidir. Bu kural ülkeye girişten en az iki hafta önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası ibraz eden 18 yaşından büyük yolculara uygulanmaz. Ayrıca yolcular medikal taramaya tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Singapur Ülkeye girişte yolculardan kalkıştan en fazla 48 saat öncesinden alınmış negatif Covid-19 PCR testi sonucu istenmektedir. Test sonucu İngilizce olmalı ve alındığı tarih ile kimlik bilgilerini içermelidir. Detaylar https://www.moh.gov.sg/covid-19/general/faqs---border-measures-and-changes-to-stay-home-notice-requirements web adresinden bulunabilir. Yolcuların karantinaya alınması söz konusu olabilir. Detaylar için https://safetravel.ica.gov.sg/. Yolcular ülkeye girişte tekrar ücretli teste tabi tutulabilir. Ayrıca varıştan önce https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard adresinden Sağlık Bildirim Formu doldurulması gerekmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Slovakya Ülkeye girişten önce yolcular https://www.mindop.sk/covid/forms/edit/b347a3ba7ac40f130be0148736cd792819fe adresinden temin edilebilecek Formu doldurmak zorundadır. Ayrıca yolcuların https://korona.gov.sk/ehranica/ (en geç giriş yaptıkları günde) web sayfası üzerinden kayıt yaptırmaları zorunludur. Yolcular 14 güne kadar karantinaya tabi tutulabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Slovenya Ülkeye girişte yolcular 10 günlük karantinaya tabi tutulabilmektedir. Detaylar https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing/ adresinden bulunabilir. Bu kural, ülkeye girişten en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR testi olan yolculara, son 48 saat içinde alınmış Slovenya tarafından tanınan test merkezlerinden (ülkemizdekiler de dahildir) alınmış Covid-19 negatif test sonucu ibraz eden yolculara, varıştan en fazla 6 ay önce yaptırılmış COVID-19 aşı sertifikasına sahip yolculara uygulanmaz. Detaylar https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing/ adresinden bulunabilir. Yolcular Form doldurmak zorundadır. Daha fazla bilgi https://www.policija.si/enterslovenia/en adresinden bulunabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Somali Ülkeye girişte yolcuların ilk kalkış noktasından en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR test sonucu olmalıdır. Test sonucu İngilizce olmalıdır. Ayruca medikal tarama ve 7 günlük karantina söz konusudur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Sri Lanka 1. Yolcular ilk kalkış noktasından ayrılmadan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR testine sahip olmalıdır. Test sonucu İngilizce olmalıdır. Bu kural 2 yaşından küçüklere, kalkıştan en fazla 3 ay önce alınmış pozitif Covid-19 antijen veya PCR testi olanlara, kalkıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası (İngilizce) olanlara ve pozitif testten en az 14 gün sonra bir doz aşı olduğunu belirten Covid-19 aşı sertifikası olanlara uygulanmaz. 2. Yolcular girişte yeniden Covid-19 PCR testine tabi tutulmaktadır. Bu kural 12 yaşından küçüklere, kalkıştan en az 2 hafta önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası (İngilizce) olanlara, kalkıştan en fazla 3 ay önce alınmış pozitif Covid-19 antijen veya PCR testi olanlara ve kalkıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası (İngilizce) olanlara ve pozitif testten en az 14 gün sonra bir doz aşı olduğunu belirten Covid-19 aşı sertifikası olanlara uygulanmaz. 3.Yolcular ülkeye girişte Sağlık Bildirim Formu doldurulmak zorundadır. Form https://airport.lk/health_declaration/index adresinden online doldurulabilir veya https://www.caa.lk/en/special-notices-for-covid-19 web adresinden temin edilebilir. 4. Kalkıştan en az 2 hafta önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası olan yolcular ülkeye girişte Elektronik Seyahat Yetkilendirmesi temin edebilir. 5. Yolcular 7 günlük karantinaya tabi olabilir. Detaylar https://www.epid.gov.lk/web/ adresinden görülebilir. 6. Havayolu mürettebatı ilk kalkış noktasından ayrılmadan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR testine sahip olmalıdır. Test sonucu İngilizce olmalıdır. 7. Havayolu mürettebatı girişte yeniden Covid-19 PCR testine tabi tutulabilir. 8. Havayolu mürettebatı belirlenmiş otelde kalmak zorundadır. Bu kural kalkıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası (İngilizce) olanlara uygulanmaz. 9. Ticari denizciler Dışişleri Bakanlığı makamlarına ([email protected]) ve Sivil Havacılık makamlarına ([email protected]) e-posta göndermek suretiyle izin almak zorundadır. Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Yine Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan;
1 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyenler (tam aşılı) ülkemize girişte karantina uygulamasından muaf tutulacaklardır.
2 ­ Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenler ise;
- İkametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınacak,
- Karantina sürecinin 10. gününde PCR testine tabi tutulacak, 10. gün yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina sonlandırılacak,
- 10. günde PCR testi yaptırmayanlar 14 gün süreyle karantinada tutulacak, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan güncel pandemi rehberleri doğrultusunda hareket edilecektir.
3 ­ Belirtilen ülkelerden ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapmak kaydıyla ülkemize giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençler ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edileceklerdir. Bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak olup, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
Yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümleri saklıdır.
IATA World Travel Centre
Sudan Yolcular ülkeye girişten en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR Test sonucu ibraz etmek zorundadır. Bu kural 8 yaşından küçüklere uygulanmaz. Yolcular ülkeye girişt medikal taramaya tabi tutulabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Suudi Arabistan Türkiye'den transit yolculara izin verilmemektedir. Yolcular ülkeye girişten en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR Test sonucu ibraz etmek zorundadır. Bu kural 8 yaşından küçüklere uygulanmaz. Yolcular ülkeye girişten en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikasına sahip olmalıdır. Ayrıca https://muqeem.sa/#/vaccine-registration/home adresinden kayıt yaptırılması ve Tawakkalna Uygulaması indirilerek doldurulması gerekmektedir. Yolcular Form doldurmak ve varışta ibraz etmek zorundadır. Ayrıca yolcular Covid-19 masraflarını içeren sağlık sigortası yaptırmalıdır. Ayrıca aşı sertifikasına sahip olmayan yolcular karantinaya tabi tutulabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Şili Ülkeye yolcu girişine izin verilmemektedir. Bu kural, Şili vatandaşları ile ikamet izni olanlar, diplomatlar ile en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası olan yolculara uygulanmaz. Yolcular Antofagasta, Iquique veya Santiago'dan giriş yapmalıdır. Yolcular kalkıştan önce https://mevacuno.gob.cl/ web adresinden giriş izni almalıdır. Yolcular Şili'ye direk uçuşun kalkışından en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR test sonucuna sahip olmalıdır. Ayrıca ülkeye girişten en fazla 48 saat önce https://www.c19.cl/ web adresinden Form doldurulması zorunludur. Yine yolcular Covid-19 masraflarını içeren en az 30.000 Amerikan Doları teminatı olan seyahat sigortası yaptırmak zorundadır. Yolcular 14 günlük veya Şili'den ayrılana kadar gözleme tabidir. Yolcular ülkeye girişte Covid-19 PCR testine tabi tutulabilir. Yolcular 7 günlük karantinaya tabi tutulabilir, bu kural en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası olan yolculara uygulanmaz. Ülkeye girişten en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası olan yolcular 5 günlük karantinaya tabidir. Detaylar https://chile.gob.cl/chile/en/ingreso-a-chile-desde-el-exterior adresinden bulunabilir. 18 yaşından küçük tek başına seyahat eden yolcular ev karantinasına tabidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Tacikistan Ülkeye girişte 72 saat içinde yapılmış PCR Testi sonucu ibrazı istenmektedir. 3 yaşından küçükler için test istenmemektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Tanzanya Yolcuların girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibraz etmek zorundadır (5 yaş altı hariç). Varış'ta hızlı test yapılabilmekte ve ücreti yolcu tarafından karşılanmaktadır. Yolcular ülkeye girişten 24 saat önce Traveller's Surveillance Formunu doldurmak ve çıktısını ibraz etmek zorundadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Tayland 30 Kasım 2021 tarihine kadar yolcu ve havayolu mürettebatının girişine ve transit geçişine izin verilmemektedir. Bu kural, Tayland vatandaşları ile ikamet izni olanlara, vize muafiyeti olanlara, vize almış olanlara, öğrencilere, Bangkok'tan transit yolculara, Phuket'e veya Na Thon'a seyahat eden yolculara uygulanmaz. Ülkeye girişte ilk kalkış noktasından en fazla 72 saat önce yapılmış negatif Covid-19 Test sonucu gerekmektedir ve test İngilizce olmalıdır. Ancak bu kural Tayland vatandaşlarına uygulanmaz. Yine transit yolcular için ilk kalkış noktasından en fazla 72 saat önce yapılmış negatif Covid-19 Test sonucu gerekmektedir ve test İngilizce olmalıdır veya en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası gerekmektedir. Ayrıca yolcular Tayland elçiliğinden ülkeye giriş sertifikası almalı veya ThailandPlus uygulamasının yükleyerek kayıt yaptırmalıdır. Yolcular en az 50.000 USD değerinde sağlık masraflarını kapsayan sağlık sigortası yaptırmalıdır. Phuket veya Na Thon a seyahat etmek isteyen yolcular girişte Covid-19 PCR testine tabidir ve en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren aşı sertifikasına sahip olmalıdır. Ayrıca yolcular medikal taramaya ve aşı sertifikası olmayanlar 10 günlük karantinaya tabi tutulabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Togo Ülkeye girişte yolcular https://voyage.gouv.tg/ adresinden Form doldurmak zorundadır. Yolcular kalkıştan en fazla 7 gün önce alınmış negatif Covid-19 PCR test sonucuna sahip olmalı ve sonucu https://voyage.gouv.tg/checkphone adresine yüklemelidir. Ülkeye girişte tekrar ücretli test söz konusudur. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Trinidad ve Tobago Ülkeye girişte ve transit yolcular için http://www.ttravelpass.gov.tt/ adresinden temin edilebilecek Form doldurulması gerekmektedir. Yolcuların kalkıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikasına veya girişten en fazla 72 saat önce yaptırılmış negatif Covid-19 PCR (nasal swab) test sonucuna sahip olması gerekmektedir. Ayrıca yolcular girişte medikal taramaya tabidir. Daha fazla detay için https://health.gov.tt/quarantine-protocols-for-passengers-entering-trinidad-and-tobago-effective-july-17th-2021 Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Tunus Ülkeye girişte yolcuların https://app.e7mi.tn/language adresinden temin edilebilecek Health Declarition Form doldurması ve 2 kopya imzalı çıktısı alınmış Tunus'a varışta yetkililere teslim etmeleri gerekmektedir. Ülkeye girişte ve transit yolcuların uçağa binişten en fazla 72 saat öncesine ait RT-PCR testi sonucunu ibraz etmeleri zorunludur. Tam olarak aşılandığını gösteren aşı sertifikası olmayan yolcuların belirlenen otellerde ücretli 7 gün rezervasyon yaptırması gerekmektedir. Yolcular ülkeye girişte Covid-19 hızlı antijen testine tabi tutulabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Türkmenistan Ülkeye uçuşlar askıya alınmıştır. Ülkeye girişte 72 saat içinde alınmış PCR Testi sonucu ve COVID-19 aşısının yapılmış olması yada antikor bulunduğunu gösterir test sonucu bulunmak zorundadır. https://tinyurl.com/y6en4u2l adresinde bulunan Public Helath Passenger formu doldulmak zorundadır. ülkeye girişte ikinci kez COVID-19 testi yapılmakta ve 21 günlük karantinaya tabi tutulabilmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Uganda Yolcular ülkeye girişten önce https://arrivals.healthdesk.go.ug/home/ adresinden online kayıt yaptırmak zorundadır. Ayrıca kalkıştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR Test sonucu ibraz etmek zorundadır. Bu kural 3 yaşından küçüklere uygulanmaz. Yolcular ve havayolu mürettebatı ücretli Covid-19 PCR testine ve test sonucu çıkana kadar kişisel izolasyona tabidir. 6 yaşından küçük yolcular ve tam olarak aşılandığını gösteren aşı sertifikası bulunan havayolu mürettebatı testten muaftır. Yolcular ve havayolu mürettebatı mediakal taramaya tabidir. Havayolu mürettebatı en fazla 14 gün önce alınmış negatif Covid-19 PCR test sonucuna sahip olmalıdır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Ukrayna Yolcular ülkeye girişten en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 antijen hızlı testi veya PCR testi veya tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası (AstraZeneca-Vaxzevria, Janssen, Moderna, Pfizer-BionTech, Sinopharm, Sinovac) veya Covid-19 geçirdiğine dair sertifika ibraz etmek zorundadır. Bu kural 12 yaşından küçüklere uygulanmaz. Ayrıca ülkede bulunduğu sırasında tedavi masraflarını kapsayan, Ukrayna’da kalış süresince geçerli sigorta poliçesine sahip olmaları gerekmektedir. Yolcular "VDOMA"uygulamasını cihazlarına indirip doldurmak zorundadır. Bu kural 18 yaşından küçük yolculara, tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 aşı sertifikası olanlara, en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 PCR testi olanlara ve Covid-19 geçirdiğine dair sertifikası olan yolculara uygulanmaz. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Umman Varıştan 14 gün önce aşılamasını tamamlayanlardan PCR testi istenmemektedir. Aşı yaptırmamış kişilerden 18 yaş ve üstü olanlar 8 saat ve daha fazla uçuş yapanlar için ülkeye girişten önceki 96 saat içerisinde, 8 saat ve daha az uçuş yapanlar için ülkeye girişten önceki 72 saat içerisinde negatif PCR testi ibraz etmeleri gerekmektedir. 16 yaş ve üstü kişilerden ülkeye girişten önceki 72 saat içerisinde negatif PCR testi, ayrıca havalimanında ve bir haftalık zorunlu karantina bitiminde PCR testi, elektronik bileklik zorunludur. https://covid19.emushrif.om/traveler/travel adresindeki form doldurulmalıdır. Koronavirüs tedavisini ve bir vefat durumunda oluşabilecek masrafları karşılayacağı açıkça belirtilen 1 aylık seyahat sigortası, TARASSUD+ ve Hmushrif uygulamasının yüklenmesi ve havalimanı testi için önkayıt zorunluluğu, turistler için https://covid19.emushrif.om/traveler/accommodation/type de detayları bulunan otellerden biri ve gidiş-dönüş biletleri ile bir miktar paralarının bulunması zorunluluğu getirilmiştir. Ülkeye girdikten sonra bedelini yolcuların karşıladığı 7 günlük karantina zorunluluğu bulunmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Uruguay Ülkemizden yolcu kabul edilmemektedir. 6 yaş ve üstündeki yolcular en geç 72 saat öncesinde Covid-19 negatif olduğunu gösteren test sonucu ibraz etmelidir. Ülkeye giriş yapan herkesin Uruguay'da sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Karantina zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca https://declaracion-viajero.coronavirus.gub.uy/controlfronterizoFront/servlet/com.controlfronterizofrontend.home adresinde detayları bulunan Decleracion de Salud formu doldurulup Coronavirus UY uygulması yüklenmelidir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Ürdün Yolcuların son 72 saatte yaptırdıkları koronavirüs testi sonucunu getirmeleri gerekmektedir. Yolculara en fazla 10 saat transit uçuş izni verilmektedir. Ürdüne gelen yolcuların (5 yaş altı hariç ) Covıd-19'u kapsayan sağlık sigortası yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Ülkemizden gidecek 5 yaş altı ve diplomatik çalışanlar ve aileleri hariç yolcuların https://www.visitjordan.gov.jo/Labs-List.html sitesinde belirtilen onaylı labaratuvardan alınacak test sonuçları ile ülkeye giriş yapması gerekmektedir. Ülkemizden seyahat eden Ürdün vatandaşlarının 14 gün önce son dozlarını yaptırdıkları aşı sertifikası mevcut ise PCR negatif test sonucu göstermelerine gerek yoktur. Ayrıca ülkeye varınca havaalanında https://registration.questlabjo.com/ adresinde detayları bulunan belirli ücret karşılığı COVID-19 test yapılması zorunludur. Amman ve Aqaba'ya gidecek transit yolcular ise https://covid19.biolab.jo/ adresinde detayları bulunan QR koda sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca AMMAN aplikasyonu yükleme zorunluluğu, Yolcu Bilgi Formlarının doldurulması zorunluluğu vardır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Vatikan Ülkemizden girişe izin verilmemektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Venezuela Türkiye'den girişler açıktır. Ülkeye girişte yolcuların son 72 saat içinde, seyahate başlayacakları ülkede PCR testi yaptırmaları zorunludur. 1 yaşından küçükler testten muaftır. Ülkeye giriş yapacak şahısların yolculuktan önce http://pasedesalud.casalab.com.ve/ adresi üzerinden QR kodu almaları gerekmektedir. Havalimanına varışta test yaptırılmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Vietnam Ülkeye giriş yasaktır. Vietnam vatandaşları, diplomatik/hizmet pasaport hamilleri ile iş amacıyla seyahat edenlerin girişine izin verilmektedir. Bu kapsamdaki yolcular 3 gün önce yaptırılmış İngilizce COVID-19 negatif test sonuçlarını ibraz etmek zorundadır. Ülkeye girişte herkese test yapılmakta ve karantina sürecinde de test uygulaması sürdürmektedir. Ayrıca https://tokhaiyte.vn/ sitesinde bulunan sağlık beyan formu doldurmak zorunludur. Covid-19'la mücadele Ulusal Yürütme Komitesinin izniyle ülkeye girecek herkesin özel olarak belirlenmiş tesislerde 28 günü bulan zorunlu karantinaya tabi olacağı kaydedilmiştir. COVID-19 hastalığını kapsayan sağlık sigortası yaptırma yükümlülüğü getirilmiştir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Yemen 10 yaş ve üstü kişilerden ülkeye girişten en fazla 72 saat önce yapılmış PCR testi sonucunu ibraz etmesi istenmektedir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Yunanistan Yolcular ülkeye girişlerde 48 saat önce yapılmış hızlı antijen testi veya 72 saat önce yapılmış COVID-19 negatif test sonucu veya en son dozu 14 gün yapılmış aşı sertifikası veya en erken 2 ay en geç 9 ay içinde iyileştiğini gösteren antijen testi sertifikası ibraz etmek zorundadır. Ayrıca travel.gov.gr adresinde bulunan Passenger Location Form doldurulma zorunluluğu mevcut. Yolcular 10 güne kadar evde izolasyona alınabilir. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Zambiya Ülkeye girişte 5 yaş altı çocuklar hariç son 72 saat içinde yapılmış PCR testi sonucu ibrazı istenmektedir. Ülkeye varışta aşı sertifikası olanlar hariç diğer tüm yolculara masraflarını kendi karşıladıkları 14 gün karantina zorunluluğu bulunmaktadır. Traveller Health Quastionnare formu doldurulmalıdır. Ülkeye varışta sağlık taraması zorunluluğu bulunmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre
Zimbabve Ülkeye giriş yapan Zimbabve vatandaşları ve yabancılar uçuştan önce 48 saat içinde yapılmış PCR test sonuçlarını göstermelerinin zorunlu olduğunu açıklamıştır. Test sonucunu ibraz edemeyenlere varışta PCR testi ve krantina zorunluluğu bulunmaktadır. Tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Belgesi olmayanların sefere kabul edilmesinden ötürü ortaya çıkan sorumluluk taşıyıcı şirket tarafından karşılanacaktır.
IATA World Travel Centre